Medvedev pobijedio, pa se pridružio Alkarasu u kritici

Ruski teniser Danil Medvedev jedan je od najglasnijih kada treba kritikovati loptice sa kojima se igra na ATP Turu. Treći igrač svijeta je savladao Iga Umbera u četvrtfinala turnira u Pekingu (6:4, 3:6, 6:1), ali nije bio u potpunosti srećan nakon tog meča.

“Čitav meč je bio pun uspona i padova. Ove loptice na tvrdoj podlozi su smiješne. U trećem setu sam ostao bez servisa i pobijedio sam 6:1. To nije normalno, ali ovako igramo čitave godine. Tako da okej”, rekao je Medvedev u izjavi poslije meča.

Mnogo se na turniru u Kini razgovara o uslovima za igru, prije svega o lopticama, na koje se mnogi igrači žale da su osnovni uzrok sve učestalijih povreda. Teže loptice čine da mnogi igrači sve češće igraju duge poene, jer nisu u stanju da pogode viner.

Jedan od onih koji je saglasan sa Medvedevim je i Karlos Alkaras koji se nadovezao na prethodnu izjavu Rusa da loptice postaju kao “grejpfrut”.

“Primjetio sam promjenu od prvog treninga ovdje u Pekingu. Teško je, ali teniser moraju da se naviknu. Loptice mijenjaju na svakom turniru ili na skoro svakom su drugačije loptice. Moramo se navići. Drugačiji je osjećaj kada dolaziš na turnir i pitaš se, kakve će biti loptice? Mislim da je to pitanje koje sebi postavlja svaki igrač. Ovdje u Kini, poslie gem ili dva se promjene, postanu drugačije”, izjavio je prethodno Alkaras.

Početak