Novak Đoković počeo 393. sedmicu na vrhu ATP liste

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković počeo je 393. nedjelju na vrhu ATP liste. Srpski teniser zauzima prvo mjesto na ATP listi sa 11.795 poena, a na drugoj poziciji je Španac Karlos Alkaraz sa 8.535 poena. Iza Đokovića i Alkaraza u top 10 tenisera nalaze se redom Danil Medvedev, Holger Rune, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Јanik Siner, Tejlor Fric, Kasper Rud i Aleksander Zverev. Novak Đoković je do kraja sezone najavio da će igrati u Parizu, Torinu i na Dejvis kupu, pa će prvi pratilac Alkaraz vrebati priliku da ugrozi srpskog tenisera na čelu ATP liste.

Alkaraz ove nedjelje igra turnir u Pekingu, a nastupaće još u Šangaju, Bazelu, Parizu i Torinu do kraja sezone. Đoković je odustao od nastupa na turniru u Astani iz serije 250 koji je prošle godine osvojio, te na novoj listi ima 250 bodova manje u odnosu na prethodnu.

Laslo Đere je na 37. mjestu, Miomir Kecmanović je 46, a Dušan Lajović je 54. igrač svijeta. Hamad Međedović je 120. teniser svijeta. Međutim, nastupom na ATP turniru u Astani je obezbijedio najbolji plasman u karijeri. Naredne nedjelje Međedović će zauzeti makar 108. poziciju svijeta, a plasman može biti i bolji u zavisnosti od rezultata u polufinalnu turnira u Kazahstanu gdje igra protiv Sebastijana Korde.

Naredna ATP lista biće objavljena za sedam dana.

Početak