Tramp stigao u Njujork uoči suđenja za građansku prevaru

Bivši predsjednik Donald Tramp stigao je u Njujork u nedjelju naveče uoči svog suđenja sljedećeg jutra u parnici glavne tužiteljke grada, Letisije Džejms za građansku prevaru u iznosu od 250 miliona dolara protiv njega i njegove kompanije. Tramp je fotografisan kako ulazi u “Tramp toranj” – nekretninu koje bi mogao biti prisiljen predati zavisno o ishodu suđenja – u Midtaunu oko 20.00 sati, nakon kampanje za svoju predsjedničku kandidaturu 2024. u Ajovi ranije tog dana.

“Sutra ujutro idem na sud kako bih se borio za svoje ime i ugled protiv korumpirane i rasističke državne tužiteljke, Letisije Džejms, koja je vodila kampanju za ‘rušenje Trampa’, i sudiju mrzitelja Trampa koji je nepravedan, bezobziran i zao u svojoj potjeri za mnom”, napisao je na svojoj platformi društvenih mreža “Truth Social” malo prije ponoći.

Suđenje, kojim predsjedava sudija Artur Engoron, trebalo bi započeti u 10.00 sati uvodnim riječima obje strane – Džejmsovog tima i Trampovih advokata, Trampove organizacije i kooptuženih, uključujući sinove bivšeg predsjednika i dugogodišnje osobe od povjerenja, navodi “NYpost”.

Početak