Državljanin Bosne i Hercegovine (32), teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prekjuče u Austriji, preminuo je danas usljed zadobijenih povreda, prenijeli su austrijski mediji.

Naime, do nesreće je došlo u blizini austrijskoj mjesta Hutau, kada je vozač iz BiH udario u kamion ispred sebe. Prema policijskom izvještaju, nesreća se dogodila oko 17.30 kada se vozač kamiona iz Srbije (44) morao zaustaviti ispred gradilišta tunela Verden-Goling zbog saobraćajne gužve.

Vozač kamiona koji je nailazio na istu dionicu puta, 32-godišnji državljanin BiH, iz nepoznatih razloga je udario u kamion srpskog vozača, koji je bio zaustavljen pišu Nezavisne novine.

Od siline udara državljanin BiH je ostao priklješten u kabini svog kamiona, teško povrijeđen. Vatrogasne službe Ebena i Altenmarkta morale isjeći kabinu kako bi spasle 32-godišnjaka iz kabine pomoću hidraulične opreme. Spasilački helikopterski tim vozača iz BiH je prevezao u najbližu bolnicu, ali usljed teških povreda nije izdržao.