U pivu je istina – „Nektar Bez filtera“!

Banjalučka pivara sa posebnim zadovoljstvom predstavlja pravu poslasticu za sve istinske ljubitelje piva! U pitanju je nešto potpuno novo – „Nektar Bez filtera“! Tim povodom organizovan je i događaj za predstavnike medija u pogonu proizvodnje Banjalučke pivare u četvrtak, 05.10.2023. godine sa početkom u 12.00 časova. Kako su, tom prilikom u Banjalučkoj pivari istakli, ideja za proizvodnju “Nektara Bez Filtera” potekla je od samih potrošača.

“Drago nam je što je ideja za proizvodnju “Nektara Bez Filtera” proizašla od želja naših potrošača. Naime, prilikom čestih posjeta, gosti su imali mogućnost da probaju pivo iz fermentora koje još nije otišlo na filtraciju. Oduševljeni gosti su nas svaki put pitali zašto to pivo ne punimo za prodaju kad je najbolje koje su ikad probali, te da je savršeno pitko. Naši tehnolozi uspjeli su da sačuvaju aromu nefiltriranog piva, i učine da i dalje bude izuzetno pitko i lagano,” izjavio je Ilija Šetka, generalni direktor Banjalučke pivare.

Pivo pored izuzetne pitkosti odlikuje i mutnoća, koja dolazi od kvasca koji se nalazi u pivu. Upravo kvasac doprinosi punoći ukusa i prijatnom mirisu, čuvajući arome koje se inače gube u procesu filtracije. Novi brend Banjalučke pivare “Nektar Bez filtera”  ima 5.1 odsto alkohola i 11.6 odsto ekstrakta. Način služenja nefiltriranog piva jeste specifican. Flašu ili limenku treba poloziti na ravnu površinu (šank, sto ili ploču), te lagano izvaljati nekoliko puta, i nakon toga sipati u času. Svaki gutljaj Nektara Bez filtera se pretvara u nezaboravno iskustvo, te istina je da ovakvom pivu ne trebaju uljepšavanja.

U pivu je istina – Nektar Bez filtera!

Početak