Rade Šerbedžija se vraća u Lisinski

Glumac i muzičar, Rade Šerbedžija se nakon dvije godine vraća u Lisinski. Na koncertu naziva “Eto pjesma”, po istoimenom hitu s posljednjeg albuma “Ne okreći se, sine”, uz Radeta će nastupiti njegova kći, glumica Lucija Šerbedžija, te istaknuti gosti, nagrađivani muzičari i prijatelji – Damir Urban te Vlado Kreslin.

Publika, kažu organizatori, na ovom koncertu može očekivati nove, dosad neobjavljene pjesme. Predstaviće i pjesme s odličnog posljednjeg albuma “Ne okreći se, sine”, a obožavaoci će moći uživati i u starim hitovima koji su obilježili njegovu veliku karijeru. U Lisinski dolazi nakon koncerta koji će 8. 10. održati u Beču, a turneju nakon Zagreba nastavlja 3.11. u Ljubljani.

  1. septembra ove godine je Festival drama i serija (FEDIS) objavio da je Rade Šerbedžija dobitnik njihove specijalne nagrade Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji u regiji, a proslavljenog dramskog umjetnika prozvali su najuspješnijim glumcem ovih prostora.

“Šerbedžija je gospodar pozornice, svojim prepoznatljivim šarmom osvojio je srca publika širom svijeta, a nema bolje prilike da to doživite u Lisinskom i zato ne valja propustiti ovaj koncert. Njegove bogate muzičke performanse pamtimo po snažnim emocijama, interakciji s publikom i sjajnim gostima koje prati neponovljivi Zapadni kolodvor”, stoji u saopštenju.

Ulaznice za koncert su u prodaji po pretprodajnoj cijeni od 18 / 25 / 30 i 35 evra, prenosi “Index”.

Početak