Treći meč i treća ubjedljiva pobjeda Karlosa Alkaraza na debitantskom nastupu u Pekingu. Poput Janika Hanfmana i Lorenca Musetija, ni Kasper Rud nije imao veće šanse danas u meču četvrtfinala, iako je trebalo da predstavlja daleko ozbiljniju prepreku za prvog nosioca u poređenu sa njemačkim i italijanskim teniserom.

Trajalo je sat i 45 minuta tokom kojih je Norvežanin napravio jedan brejk iz dvije šanse za to ,6:4, 6:2 u korist Alkaraza, koji sada vodi 4:1 u ovom malom rivalstvu.

U 12. polufinalu ove sezone, 20-godišnjak će igrati protiv pobjednika meča između Italijana Janik Sinera i Bugarina Grigora Dimitrova.

Publici na tribinama i kraj TV ekrana brzo je postalo jasno da deveti teniser svijeta neće biti blizu iznenađenja. Od prve lopte bolji igrač bio je vimbldonski šampion, koji je na kraju ostvario prednost od 30:8 u vinerima, 6:1 u asovima i osvojio 40 odsto na prvi, a neprijatnih 70 odsto poena na Rudov drugi servis.

ATP turnir u Pekingu igra se prvi put od 2019. godine. Šampionu će pripasti 500 ATP bodova i 679.550 američkih dolara, a poraženom finalisti 300 i 365.640.

Apsolutni rekorder po broju titula je Novak Đoković sa šest, a više od jednom pobednik je bio samo još Rafael Nadal sa dva pehara u kineskoj prestonici.