Zvizdić: Nećemo glasati za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BiH

Parlamentarac Denis Zvizdić odgovorio je na stav predsjednika RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika koji je rekao da njegova stranka neće podržati nijedan zakon prije donošenja zakona o Ustavnom sudu BiH.

“U vezi sa novim antidemokratskim i antievropskim prijetnjama koje je poslao predsjednik SNSD-a da predstavnici ove stranke neće glasati za bilo koji zakon dok se ne izglasa zakon i ne riješi pitanje Ustavnog suda, odgovor je jednostavan – nećemo glasati za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, niti za paritetan sastav članova Ustavnog suda BiH, niti za princip etničkog glasanja u Ustavnom sudu BiH”, poručio je Zvizdić.

Kaže da su i ranije gledali prijetnje blokadama, a da su se potom zastupnici SNSD-a vratili sa pomirljivim stavom u parlamentarne klupe.

“To će se opet dogoditi ako se odluče na novu blokadu rada Parlamenta BiH. I da, svima je jasno da ovakva politika SNSD-a vodi bh. entitet RS u demokratski mrak, potpunu izolaciju od strane demokratskih država i finansijski kolaps”, zaključuje Zvizdić, prenosi Klix.

Početak