U Trebinju otvorena konferencija o turizmu “Check in”

Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Denis Šulić otvorio je u Trebinju prvu, i kako je rekao, zasigurno tradicionalnu, konferenciju o turizmu koja će se u naredna dva dana odvijati pod nazivom “Check in”. Sesijama o turizmu u kojim će učestvovati poznati turistički radnici iz Bosne i Hercegovine i regiona, pokušaće se doći do značajnijih i kvalitetnijih rješenja iz oblasti turizma, kako bi se, prema Šulićevom mišljenju, ova privredna grana još više unaprijedila.

“Konferencija ima za cilj dodatno umrežavanje, kako nas u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, tako i umrežavanje sa našim kolegama iz regiona, tako da mi je drago da su sa nama kolege i prijatelji iz Srbije i Makedonije”, istakao je Šulić, napominjući da sve više turista iz prekookeanskih zemalja i Dalekog istoka borave na zapadnom Balkanu čije se zemlje moraju umrežavati radi razvoja turizma svih njih.

Napominjući da će konferencija ubuduće teći na način da će se sumirati rezultati jedne sezone i pripremati se za drugu, on je istakao da su naredna dva dana idealna prilika za to. Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je na otvaranju kazao da Trebinju ni sada ne nedostaje turista kojih godišnje bude iz 90 zemalja svijeta, ali je i ponudu i broj moguće povećati, jer ovaj grad ima veliku ponudu.

“Ova konferencija spaja korisno sa ugodnim, jer sticanje novih znanja i poznanstava daje mogućnost da se broj turista konstantno povećava i konstantno postižemo rekorde, a da nas gosti napuštaju sve zadovoljniji i sa željom da se dogodine vrate”, kazao je Ćurić, preciziravši da se do kraja godine u Trebinju očekuje ostvarenih 200.000 noćenja, što je bio strateški cilj do kraja 2024. godine.

Konferencija se odvija u partnerstvu Ministarstva trgovine i turizma RS i Grada Trebinja, potpomognuta predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Vladom RS, kao i ostalim partnerima i medijskim kućama.

Početak