Partizan silovito na startu nove sezone

Košarkaši Partizana bili su sigurni na startu nove sezone regionalne ABA lige te ubjedljivim rezultatom 110:78 savladali ekipu Mornara. Nije Partizanu puno trebalo da uhvati svoj ritam. Već po startu utakmice krenuli su šuterski zadovoljavajuće, a odbrana Mornara nije mogla da isprati gotovo ništa. Iako u napadu jesu pogađali, Partizan je bilo previše teško čuvati.”Crno-beli” su sa dosta autoriteta ušli u ovu utakmicu te i pored određenih, minimalnih trzavica sredinom igre, zabilježili poprilično silnu pobjedu i tako poslali poruku svim konkurentima, a u prvom redu svakako ljutom rivalu Crvenoj zvezdi koja je u svom prvom meču takođe zabilježila pobjedu.

U domaćem timu najefikasnije bio je Danilo Anđušić koji je brojao do 23, a zabilježio je uz to i četiri asistencije. Ipak, u koloni asistenicija, najbolji je bio novajlija Mateuš Ponitka sa njih sedam. Što se tiče gostujuće ekipe sa 19 poena najraspoloženiji je bio Francuz Gavrilović, a odmah iza njega Kovačević sa 15, a na polju asistencija najviše ih je imao Amerikanac Marej.

Partizan će već u četvrtak 5. oktobra odigrati prvi meč u Evroligi protiv ekipe Makabija, koja bi trebala biti oslabljena neigranjem Džoš Niba i Vejda Boldvina, što može biti odlična prilika da ”crno-beli” dobro otvore novu sezonu i u ovom takmičenju.

Početak